Tip:

Pridajte si stránku medzi obľúbené (CTRL+D), RSS Twitter

Späť na hlavnú stránku

1. 3. 2008

WRC: Onboard kamery v rally autách

Pred nedávnom ste v článku o kamerách na nezvyčajných miestach mohli vidieť kameru v helme pilota, pod krytom motora či kameru snímajúcu spôsob brzdenia v pretekoch austrálskych V8 Supercars. Nasledujúce video vysvetľuje spôsob uloženia a fungovania kamier v šampionáte WRC.

Zaujímavosťou je, že sa používajú klasické MiniDV pásky. Osobne by som očakával nejakú sofistikovaniejšiu technológiu záznamu. Zrejme je to však najlepšia voľba, pretože záznam napr. na pevný disk by trpel neustálymi otrasmi.


2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Velmi pekne video, najme tie momentky na zaver :) No neviem aku sofistikovanu technologiu si cakal, ale MiniDV je imho idealna. Je to mala kazetka, ktorej nevadia otrasy a jedna sa v podstate o digitalnu technologiu...Na HDD by si nenahral ani minutu :)

Editor povedal(a)...

Možno nejaké flash pamäte. Každopádne som vôbec nečakal, že sa natočený materiál uchováva v aute. Raz sledoval live skúšku z rally Wales na Eurosporte, kde boli k dispozícii aj pohľady z auta. To znamená, že vtedy musel ísť signál z auta cez helikoptéru priamo do réžie. Pravda bol to posledný podnik sezóny, takže zrejme špeciálne pre ten 1 krát uspôsobili prenos na možnosť živého prenosu, inak zbierajú záznamy z DV kaziet s časovým odstupom.