Tip:

Pridajte si stránku medzi obľúbené (CTRL+D), RSS Twitter

Späť na hlavnú stránku

25. 3. 2008

VC Malajzie - review

Ferrari: Raikkonen (1.), Massa (-)
Obe Ferrari dokonale využili prvý rad na štarte. Raikkonen počas prvých zastávok v boxoch zajazdil niekoľko rýchlych kôl a dokázal sa dostať pred Massu. Obaja začali navyšovať svoj náskok a smerovali k double, ktoré by bolo dokonalým obratom po neúspechu v Austrálii. Nakoniec však získali iba víťazstvo, pretože Massa z druhej pozície zbytočne chyboval. Chyboval aj v minulých pretekoch hneď v prvej zákrute, objavili sa teda ohlasy na jeho slabé výkony, dokonca špekulácie o jeho výmene. Tie sú určite prehnané, ale pokiaľ sa nepreberie a nezačne sa výkonmi približovať Kimimu, na konci sezóny to môže mať vo Ferrari zrátané. Za úvodné dva preteky sezóny si zaslúži kritiku, nič na tom nezmení ani poleposition.
BMW: Kubica (2.), Heidfeld (6.),
Kubicovi pomohol kontakt Heidfelda a Trulliho v prvej zatáčke, dostal sa tak dopredu. Dokázal držať konzistentné tempo a po Massovej chybe získal pre BMW druhé pódium v rade. Ukazuje sa, že BMW môže výraznejšie brať body Ferrari a McLarenu. Celý tím je zatiaľ príjemným prekvapením a začínajú sa očakávať prvé víťazstvá. Nicka Heidfelda stál kontakt na začiatku pár miest, potom ale predviedol na protiľahlej rovinke najkrajší predbiehací manéver pretekov a získal ich späť. Využil toho, že sa Alonso snažil dostať pred Coultharda, umne sa vyviezol zo vzduchového vaku a zdolal obidvoch naraz. Vyvolal tak spomienky na niekdajší súboj Hakkinen-Schumacher v Spa. Heidfeld mal dokonca oboch súperov v jednom kole, zatiaľ čo v prípade Hakkinena bol druhý pilot o kolo späť.
McLaren: Kovalainen (3.), Hamilton (5.),
Obaja piloti boli na štate posunutí dozadu, kvôli penalizácii za blokovanie v kvalifikácii. Kovalainen vybojoval slušné 3. miesto, Hamiltonov výkon bol o čosi horší. Zdržali ho síce problémy v boxoch, keď sa nedarilo zložiť jedno z kolies, ale aj on sám niekoľko krát prebrzdil v poslednej zatáčke okruhu. Nedokázal sa dostať v závere pred Trulliho a predtým dlho ani pred Webbera. V jeho prípade sa celkom nepodarila ani stratégia, keď odjazdil 2 stinty na mäkkých pneu, hoci boli o niečo pomalšie.
Toyota: Trulli (4.), Glock (-),
Trulli a jeho Toyota je po vlanajšom sklamaní príjemným prekvapením, štvrté miesto je veľmi pekné. V závere dokázal odraziť útok Lewisa Hamiltona. Toyota výkonmi napreduje, zatiaľ sú však neznámou výkony Tima Glocka. V Austrálii skončil po vlastnej chybe a v Malaizii mu rozbil auto Rosberg.
Red Bull: Webber (7.), Coulthard (9.),
Webber dobre odštartoval, ale po boxoch nedokázal zostať pred Heidfeldom. Údajne ho blokoval Takuma Sato, ktorý bol o kolo späť a podľa vyjadrení Webbera mu zobral dve sekundy. (Nutné je pripomenúť, že Sato žiadny trest nedostal, stewardi teda situáciu nevideli, alebo ju nepovažovali za tak vážnu ako ju videl Mark). Šéf tímu priznal, že Marka 12 až 15 sekúnd stáli aj problémy s prívodom paliva a tak museli do boxov skôr. Hmm, prečo teda toľko kriku pre sekundy dve? Coulthard vraj nebol fyzicky úplne fit.
Renault: Alonso (8.), Piquet (11.)
Po štvrtom mieste v Austrálii, keď nedokončilo množstvo áut veľké vytriezvenie, sú to však body a to je teraz cieľom tímu. Piquet sa tiež zlepšil, už toľko nezaostáva za Alonsom (ani v tréningoch). Tím musí zbierať body a pracovať na dotiahnutí sa na najlepších.
Honda: Button (10.), Barrichello (13.)
Obaja piloti dokončili preteky, držali sa v strede poľa čo minulý rok nebolo pravidlo. V tíme s výsledkom vládne skôr spokojnosť. Barrichello opäť chyboval v boxoch (rovnako ako minulý víkend), tentokrát prekročil povolenú rýchlosť v boxoch. Tá je mimochodom 80km/h, nie 60 ako nám oznámili komentátori STV... Je taký problém si to počas prenosu vyhľadať, keď si nie som istý?
Force India: Fisichella (12.), Sutil (-)
Sutila opäť zastavili mechanické problémy, naopak výsledok Fisichellu je potešujúci. Len tak ďalej, tento tím by nemusel iba uzatvárať pole ako tomu bolo minulý rok v prípade Spykeru.
Williams: Rosberg (14.), Nakajima (17.)
Williamsu nevyšla kvalifikácia, preto museli zvoliť odvážnu stratégiu do pretekov. Rosberg mal ísť dokonca na jednu zastávku, strata predného krídla po tom čo narazil do Glocka mu ju však skazila. Nakajimovi stratégiu pokazil defekt. Výsledok je oproti minulému týždňu sklamaním.
Suber Aguri: Davidson (15.), Sato (16.)
Ťažko k nim niečo dodať, Sato raz vyletel z trate. Obaja dokončili čo je pre tím plusom.
Toro Rosso: Vettel (-), Bourdais (-)
Po minulom týždni zlý výsledok, Vettela zradila technika, s ktorou má tím zdá sa pomerne značné problémy. Bourdais chyboval v tlačenici v prvom kole, keď vyletel s trate. Pilotovi jeho kvalít by sa to stávať nemalo.

Žiadne komentáre: