Tip:

Pridajte si stránku medzi obľúbené (CTRL+D), RSS Twitter

Späť na hlavnú stránku

17. 8. 2008

F1 Valencia: Prvé zábery novej trate

Na novej trati vo Valencii sa pôjde už na budúci týždeň, no mnohí z vás určite ešte layout trate nevideli.
Pôjde sa ako VC Európy, pre tento rok teda nahradila Nurburgring. Situovaná je v mestskom prístave, ako je vidieť na vzdialenejšom pohľade mapy. Určite teda bude zaujímavý prejazd nad vodou, medzi zatáčkami 9 a 10, hneď za najpomalším miestom trate (most, vo videu z F3 čas 0:50).

Na trati sa už išli preteky International GT Open (plechové autá) a domáci španielsky šampionát F3, odkial je k dispozícii aj onboard video (ehm, bez zvuku):

Každopádne profil trate si môžete prejsť aj sami, na vašom PC. Videá a mapa okruhu naznačuje, že hoci sa jedná o mestskú trať, od takého Monaka, považovaného za okruh s veľmi náročným predbiehaním sa značne líši. Ono koniec koncov, Monako nie je typický mestský okruh, ale bol doposiaľ jediným v kalendári F1, preto si mnoho fanúšikov myslí, že sa na všetkých mestských tratiach nedá predbiehať. Nie je to pravda. Valencia sa viac ako Monaku podobá zámorským mestským okruhom (snáď až na to, že povrch netvorí betón ale normálny asfalt a aj tých hrboľov je pomenej). Má typické pravoúhle zatáčky (napočítal som sedem), ktoré zakončujú veľmi dlhé a rýchle rovinky. Každé takéto miesto by malo byť ideálne na vybrzdenie súpera a predbiehanie. Trochu to dokladá aj video zo spomínaného International GT Open, kde sa predbieha pomerne často:


Dĺžka trate: 5473 metrov
Max. rýchlosť: 323 km/h
Min. rýchlosť: 95 km/h
Dĺžka pit lane: 657 metrov
Minimálna šírka: 12 metrov
Zatáčok: 25
Ľavých: 11
Pravých: 14

Späť na hlavnú stránku

Žiadne komentáre: