Tip:

Pridajte si stránku medzi obľúbené (CTRL+D), RSS Twitter

Späť na hlavnú stránku

28. 3. 2009

F1 2009: Ferrari - preview

Felipe Massa, Kimi Räikkonen

O poznanie vyrovnanejšia dvojica než chlapci v McLarene. Kimi Räikkonen vlani obhajoval titul a Felipe Massa si dokonca mohol pár sekúnd po víťazstve v Brazílii myslieť, že ho pre rok 2008 Hamiltonovi vzal. Nakoniec to o jediný bod nevyšlo, no Massa velmi povyrástol. Ešte na začiatku roka to bol rýchly jazdec na jedno kolo v kvalifikáciách, no pod tlakom hanebne nespolahlivý, o jazde na vode ani nehovoriac. Kvalifikačné víťazstvá mu pribúdali naďalej a na konci roka sa pridala aj vyrovnanosť. Mokré preteky v Sao Paule už zvládol na jednotku (snáď prvý krát v kariére), aj keď titul nakoniec nezískal.
To pre Kimiho Räikkonena musela byť sezóna po tej, kde vyhral celkovo (pravda aj keď s prispením Alonsa s Hamiltonom a ich vzájomných sporov, keďže Kimi nebol ani zďaleka tak viditeľný) veľkým sklamaním. Zrejme po strate šancí na celkový úspech nebol v absolútnej psychyckej pohode, spomeňme si ako ho rozhodila chyba tímu (nie jeho samého) pri skorej zelenej na semafóre Ferrari v boxoch, keď následne oprel auto do zvodidiel. Podobne skončil pri nočnej GP Singapúru. Avšak aj napriek slabým výsledkom si u mňa získal kredit vďaka bojovnosti pri VC Belgicka v upršanom závere pri boji s Hamiltonom. Síce znova skončil s rozbitým autom, no v tom čase už nehral o titul a tak bola stávka na jednu kartu - víťazstvo správna. O to väčším sklamaním bol neopodstatnený zásah FIA do výsledkov, keď diskvalifikáciou Hamiltona darovala víťaztvo Massovi. Ten však v porovnaní s Kimim a Lewisom nepredviedol takmer nič.

Ani Ferrari v predsezónnych testoch neohurovalo skvelými výsledkami. Nič dobré nenasvedčujeú ani vyjadrenia Lucu di Montezemola, ktorý sa v medzisezónnej pauze stal hlavou FOTA. Vraj bolo zavedenie KERSu predčasné a zbytočné (Ferrari trápili problémy s ním). Bude zaujímavé sledovať, kedy sa tím vráti na najvyššie priečky a či bude Raikkonen opäť schopný porážať tímového kolegu.Ak chcete, komentujete článok klikom na komentáre

Žiadne komentáre: